1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 Наші двері відчинені для Вас кожного дня
з 11.00 до 23.00

     Адреса: м. Київ,             вул. Костянтинівська, 1        (044) 425-35-47           (093) 987 08 15    kievskiy_w@ukr.net

Наші переваги

  • Розташування в центрі Подолу
  • Приготування страв на відкритому вогні
  • 3 банкетних зали, 2 тераси 
  • Ср, Чт, Пт - жива музика, Free Wi-Fi
  • Стоянка для авто
  • Авторська, європейська та українська кухні

Ресторан Киевский

Чай для естетів

04f959ef24f1Китай знаменитий своїми чаями – ця країна робить безліч сортів чаю на будь-який смак: від невибагливих до елітних. До елітних сортів відноситься і надзвичайно декоративний і ароматний пов'язаний чай. При виготовленні цього сорту чаю китайські майстри вручну зв'язують чайне листя, створюючи з них справжній витвір мистецтва. Такий чай дозволяє насолоджуватися не лише тонким ароматом і прекрасним смаком напою, але і його видом. В процесі заварювання такий чай може приймати найхимерніші і несподіваніші форми: від романтичного сердечка до вишуканої квітки, тому заварюють пов'язані чаї виключно в прозорому посуді.

Чай для естетів

Пов'язані чаї можуть бути приготовані з різних сортів слабоферментованого чаю: зеленого, білого, улуну або інших, тому усі вони різні за смаком і ароматом. Пов'язаний чай зберігає властивості чайного листя, з якого він приготований, тому він такий же корисний. Він так само бадьорить, покращує обмін речовин, сприяє травленню і знімає стрес. Головною ж відмінністю пов'язаного чаю є його дивовижна форма.

У кожній грудочці пов'язаного чаю сховані квіткові сюрпризи, причому це може бути як один - єдина квітка, так і ціле гроно витончених бутонів. При заварюванні скромні кульки пов'язаного чаю утворюють дивовижні композиції: на очах у приголомшених глядачів прямо в чашках розпускаються дивовижні квіти і рослини. Це воістину захоплююче видовище, яке не може залишити байдужими навіть тих, хто спокійно відноситься до такого напою, як чай.

Пов'язаний чай - відмінна ідея для подарунка, що гармонійно поєднує корисний і смачний напій з дивовижним видовищем. А пригощаючи чаєм гостей, можна справити на них незабутнє враження, перетворивши скромне чаювання на справжнє шоу.

Створення краси

Абсолютну більшість пов'язаних чаїв виготовляють в Китаї. Для цього елітного різновиду чаю відбирається сама краща сировина - як правило, верхні ніжні листочки і чайні бруньки. Для збереження форми листочки обробляють прямо в день збору, після чого вручну збирають в пучки і надають їм певної форми. Форми готової грудочки чаю можуть бути різними: наприклад, куля, яка в Китаї символізує любов; пірамідка; перлина; кільце; квітковий бутон; китайський ліхтарик і інші. Іноді вибираються дуже екзотичні форми, наприклад, зайчик, мініатюрна пагода або чайничок.

Часто пов'язані чаї включають квіти. Зазвичай використовуються квітки жасміну, але зустрічається чай з камелією, календулою, трояндою і конюшиною. Іноді декілька квіток об'єднують в одній грудочці пов'язаного чаю, який при заварюванні перетворюється на нарядний букет. Квіткові добавки не лише прикрашають чай, але і надають йому додатковий аромат і ніжний смак. Технологія зв'язування застосовується при виготовленні самих різних видів чаю, при цьому спосіб ферментації чайного листа впливає на смак напою. Найчастіше пов'язані чаї бувають зелені, білі або слабоферментовані оолонги (улуни). Листочки червоного чаю відрізняються крихкістю, тому для того, щоб приготувати з них пов'язаний чай, процес ферментації трохи скорочують. Нерідко готують і змішані пов'язані чаї, сполучаючи, наприклад, зелений і білий або зелений і червоний чаї.

Різні види пов'язаних чаїв

Існує безліч різновидів пов'язаних чаїв: різноманітність форм, забарвлень і ароматів вражає уяву. Деякі такі чаї красиво виглядають навіть в сухому вигляді: наприклад, чай "Зелений піон" ("Люй Му Данина"), схожий на одноіменну квітку зеленувато-бірюзового відтінку. При заварюванні квітка "розпускається", значно збільшується в розмірі, і дає настій ніжно-бірюзового відтінку зі свіжим смаком і м'яким післясмаком. Нарядні навіть в сухому вигляді і рожево-зелені кульки чаю "Жасминова полуниця". При заварюванні цього чаю маленька рожева шишечка розпускається красивою хризантемою. Цей чай з тонким смаком і сильним ароматом жасміну омоложує і тонізує організм. Вишуканий білий чай "Ягідне серце" виконаний у вигляді сердечок, які при заварці відкривають погляду букет з конюшини і жасміну, наповнений ароматом малини і чорної смородини. Такий чай прекрасно підходить для подарунка коханій людині - він каже про почуття дарувальника більше, ніж найкрасивіші слова.

Скромні пірамідки чаю "Нефритовий лотос" дають ароматний настій ясно-зеленого кольору, в якому розпускається ціла гірлянда ніжних квіток. Цей чай зміцнює стінки судин і має стимулюючу дію. А при заварюванні світлих грудочок чаю "Вогняний розрахунок" на поверхню води піднімаються жовті квіти османтуса, тоді як в середині посудини повільно розкривається найкрасивіша яскраво-червона квітка.

joomla
Limon Tour World Guide Tranzito