1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

 Наші двері відчинені для Вас кожного дня
з 11.00 до 23.00

     Адреса: м. Київ,             вул. Костянтинівська, 1        (044) 425-35-47           (093) 987 08 15    kievskiy_w@ukr.net

Наші переваги

  • Розташування в центрі Подолу
  • Приготування страв на відкритому вогні
  • 3 банкетних зали, 2 тераси 
  • Ср, Чт, Пт - жива музика, Free Wi-Fi
  • Стоянка для авто
  • Авторська, європейська та українська кухні

Ресторан Киевский

Гурман повинен знати

1289238674 Коньяк - це ціле мистецтво. Не лише його виготовлення, але і вживання. Коньяк не п'ють так, як, приміром, п'ють горілку. Нюхати горілку? Смакувати її, перекочувати у роті краплю? Гріти в долонях келих? Пробачте, це моветон. Горілку п'ють охолоджену до крижаного скрипу зубів, залпом, і краща закуска до неї - солоний, хрусткий огірочок (при усіх дослідженнях високої кухні кращої закуски під горілку так і не винайшли, а ось закушувати коньяк огірком - це збочення, що дало привід для безлічі анекдотів). Горілку можна назвати пролетарем від алкоголю. Коньяк. коньяк - це, як і було сказано, мистецтво

Коньяк можна порівняти тільки з картиною. Бувають полотна старовинних майстрів, екстра-клас, визнана класика жанру, і цими полотнами милуються, завмерши в шанобливому мовчанні в прохолодному і тихому залі музею. Бувають відмінні полотна сучасних художників, які розглядають на виставках, оцінює клацаючи мовою, і міркуючи про те, що у світі живопису з'явився новий майстер. Бувають просто непогані картини, які не стануть музейними експонатами, але ними дуже приємно прикрасити стіну вітальні. А буває - відверта халтура, виконана під трафарет, яку незручно повісити навіть в дачних "дворових зручностях". Ну і, звичайно, бувають листівки.

Так само і коньяк. Як же відрізнити одно від іншого? Як дізнатися - де старий, витриманий, колекційний коньяк, а де зовсім юний, невеликої витримки? На що треба звернути увагу, щоб відрізнити штамповану "листівку" від справжнього витвору мистецтва? Звичайно, на маркіровку.

Ось цим-то і відрізняється коньяк від картини: він, як і будь-який продукт масового виробництва, має спеціальні позначення, маркіровку, яка дозволяє визначити, - що перед нами. Картина маркіровки не має, вона створюється в єдиному екземплярі, і знаком якості на ній може бути тільки підпис художника.

camus До речі сказати, "підпис художника" мають і коньяки. Відомі марки, відомі сорти винограду, старовинні технології виробництва - усе це написано на етикетці. Якщо ви бачите напис "Chateau de Montifaud", або "Prince Hubert de Polignac", або "Camus" - будьте упевнені, перед вами - "полотно" майстра. Але це - не маркіровка, це - провідні виробники коньяку, відомі якістю своїх "витворів мистецтва". Маркіровка ж розповідає зовсім про інше. Жорсткі стандарти, окрім іншого контролюючі і вік коньяків, встановлені Національним Міжпрофесійним Бюро коньяків (Bureau National Interprofessionnel du Cognac - впливова міжнародна організація, об'єднує не лише безпосередніх виробників коньяку, але і фахівців суміжних професій, обслуговуючих цей напрям виробництва : енологів, технологів, бондарів, склодувів, негоціантів).

 

Згідно із законом коньячний спирт має бути залитий у бочки не пізніше за 1 квітня послеурожайного року. Саме цього дня включається так званий compte zéro (нульовий рахунок) і вік спирту вважається рівним нулю. Рівно через рік спирту офіційно виповниться один рік, а наступного 1 квітня - два роки. Тільки після цього спирти можна використати для виробництва коньяків.

cognacue class2Безцінну інформацію про вік коньяку можна отримати, безумовно, з тексту на етикетці. Тільки його треба уміти читати. V.S. (Very Special)Selection, de Luxe, Trois Etoiles - не менш 2-х років;

 

Superior – не менее 3-х лет;

V.S.O.P. (Very Superior Old Pale), V.O. (Very Old), Vieux, Reserve – не менше 4-х років;

V.V.S.O.P. (Very Very Superior Old Pale), Grande Reserve – не менше 5 років;

X.O. (Extra Old), Extra, Napoleon, Royal, Tres Vieux, Vieille Reserve – не менше 6-ти років.

Вважається, чим старше коньяк, тим благородніший, щільний і сильний його смак. Класифікація коньяків, що мають витримку більше 6 років, заборонена Бюро, тому що вважається, що їх купаж вже неможливо контролювати. Коньяк - це суміш коньячних спиртів, і його вік визначається віком наймолодшого спирту (природно, ніхто не змішуватиме спирт 20-річної, 50-річної і 3-річної витримки, це нераціонально).

Так що вивчайте маркіровку, перераховуйте зірочки, а головне не забувайте, що коньяк - це мистецтво і не лише смакова, але і естетична насолода.

joomla
Limon Tour World Guide Tranzito